Blauwdruk voor je organisatie

Veel bedrijven en organisaties komen gaandeweg problemen, errors en vastlopers tegen. Sommige problematiek blijft maar terugkomen. En zorgt ervoor dat mensen op bepaalde posities in de organisatie burn-out lopen of niet door kunnen ontwikkelen. Of er is een wens naar expansie, maar niet helder hoe en waar naar toe. Met eindeloos veel procesverbetering, vergaderen en vertragen als gevolg.

Omdat veel van de zakenwereld komt uit de mentale laag. Worden niet altijd oorsprongen van thema’s zichtbaar gemaakt. Deze bevinden zich vaak in de cultuur, dat wat wij noemen het emotionele veld, ofwel het onderbewuste.

Maar om echt tot de kern te komen dienen we vaak nog een laag dieper te gaan. Naar de bestemmings laag. Daar waar de oorspronkelijke visie van de organisatie is ontstaan. Vanuit daar ontwikkelen we de blauwdruk.

Elke situatie en organisatie kan een ander model blauwdruk ontvangen. Wel zijn ze altijd opgebouwd uit kosmische structuren, zoals de 5 elementen of 13 kleuren.

Een blauwdruk brengt het totale speelveld inzicht, ook de onzichtbare lagen, waardoor er veel blinde vlekken zichtbaar worden.
Er ontstaat een heldere ordening van stappen.

Hoe implementeer je een blauwdruk?

Vanuit ons perspectief heeft het geen zin om een schutting te bouwen, als er niet energetisch al een afscheiding is. In het voorsorteren van een creatie, kom je heel veel proceswerk tegen. En door emoties vooraf te neutraliseren kan je het materialisatie proces enorm versoepelen.

 

Voor we overgaan naar bouwen, wordt eerst het in concept ontworpen en energetisch getest, wat veel ontwikkel kosten bespaart.

 

 

Een blauwdruk zorgt voor het stroomlijnen van energie banen, wat relaties versoepeld.

Je maakt contact met het goddelijke potentieel van een creatie of organisatie. En maakt daar een vorm of houder voor. Daaromheen plaatsen we een heilige ruimte, die het mogelijk maakt om het potentieel naar de aarde te verwelkomen.

De eerste drie fases van de implementatie

  • De droom fase (vuur)

Er wordt contact gemaakt met de droom, de visie en vanuit daar wordt een model gemaakt die de gehele droom omvat. Je zou kunnen zeggen dat we beginnen in de toekomst. Naar het eindresultaat, zonder enige vorm van vervorming. Dit noemen wij, het goddelijke potentieel.

Gevolg van deze fase is helderheid en richting

  • De concept fase (water)

Nu het kader is neergezet beginnen we aan de afdaling naar de aarde, de realiteit en het hier en nu. Maar voordat we gaan bouwen, gaan we eerst zorgdragen voor comptabiliteit met de aarde. In deze fase gaan we alle cirkels, teams en plekken in hun kerntaken verwelkomen. We onderzoeken energetisch alle plekken en velden. Deze fase is een emotionele fase, omdat er nu veel onderdrukking boven kan komen.

Gevolg van deze fase is dat het in zijn geheel gaat stromen

  • De ontwikkel fase (aarde)

Nu de blauwdruk is ontworpen gaan we naar de belichaming van het geheel. Nu wordt deze pas daadwerkelijk in leven geblazen. Er worden heldere afspraken gemaakt voor posities. Of we beginnen in een creatie met het bouwen van een dienst, product of website. Nu wordt er getest wat wel en wat niet, en wordt in kaart gebracht wat nodig is om het levensvatbaar en zelfdraagzaamheid te maken.

Gevolg van deze fase is dat het concreet gaat worden.